De omgeving

Ontdek, beleef en proef Andalusië

De prachtige Spaanse cultuur

PRACHTIGE STEDEN

DE MOOISTE ROUTES

LOKALE GERECHTEN

Over Benalmádena

Benalmádena heeft mooie stranden en een boulevard, het is er schoon en volop groen. De stad bestaat uit drie gebieden: Benalmádena Pueblo, Benalmádena Costa en Arroyo de la Miel. Onze Finca ligt in Benalmádena Pueblo en is het originele dorpje wat bestaat uit witte huisjes, smalle en schone straatjes met cafeetjes en winkeltjes. Vanaf dit dorp heb je prachtig uitzicht over de stad. In dit gebied vind je ook het Vlinderpark met daarnaast de Stupa, een boeddhistische tempel en de Iglesia de Santo Domingo. Deze kerk ligt op een mooie plek in het groen waar je mooi uitzicht hebt over het dorp en de stad. En als je toch in het dorpje bent, vergeet het kasteel Colomares niet!

Benalmádena Costa

De Costa bestaat uit mooie stranden, met aan de boulevard volop eetgelegenheden en winkeltjes. Aan zee ligt ook het Castillo Bil-Bil, een mooi rood in Arabische stijl gebouwd kasteeltje.

Arroyo de la Miel

Dit deel verbindt als het ware de Costa en het dorp en hier ligt ook het treinstation. Je vindt er talloze restaurants en winkels: een waar shopping paradijs.

Puerto Marina

Een van de mooiste havens van Europa vind je in Benalmádena, Puerto Marina. Hier kun je bootjes kijken en vanzelfsprekend ook winkelen en lekker eten. Ook vind je hier Sea Life.

Wandelen in Parque de la Paloma

Benalmádena heeft een heel mooi park, Parque de la Paloma. Het park is zo 200.000 m2 en heeft verschillende ingangen. Een ervan is slechts 200 m verwijderd van het strand. Het park heeft een groot ven met eendjes en schildpadden. Door het park lopen veel kippen en hanen (ze verstoppen zich in de bosjes), maar ook konijnen. Er is ook een kleine kinderboerderij met berggeiten. Verder is er nog een grote cactustuin, genoeg eet- en drinkgelegenheden, grasveldjes en bankjes waar je kunt relaxen en een toilet. En ook in dit park zijn genoeg plekken waar je mooie uitzicht kunt maken!

Kabelbaan met top uitzicht

Wil je nog meer uitzicht over niet alleen Benalmádena, maar ook de omringende steden? Dan moet je de kabelbaan nemen. Deze vertrekt vanuit Arroya de la Miel en ligt tegenover het grote attractiepark Tivoli World. De kabelbaan gaat helemaal tot bovenaan de berg en schijnbaar kun je met helder weer zelfs Noord-Afrika zien.

Colomares Monument

Het sprookjeskasteel "Castillo de Colomares" in Benalmádena staat aan de Costa del Sol. Het Castillo de Colomares is een kasteel ter ere aan het leven van de grote ontdekkingsreiziger en avonturier Christopher Columbus. Dit prachtige fotoobject ligt nog geen 5 minuten rijden van onze Finca. Voor de fotoliefhebber een echte must-see. Het Castillo de Colomares is een kasteel ter ere aan het leven van de grote ontdekkingsreiziger en avonturier Christopher Columbus. Dit mooie en grote monument ter ere van Columbus staat in Benalmádena aan de zonnekust, Costa del Sol. dit sprookjeskasteel is een unieke hommage aan de grote ontdekkingsreiziger Columbus.

Bent u nu al aan het genieten van deze prachtige omgeving? Boek dan uw verblijf in bij Finca La Vida Loca