Cultuur

Ontdek, beleef en proef Andalusië

De prachtige Spaanse cultuur

De cultuur van andalusië

Málaga, Granada, Ronda, Córdoba, Gibraltar, Marbella en de witte dorpen zijn als dagtrip goed bereikbaar vanuit Finca La Vida Loca. Voor meer informatie kun je altijd bij ons terecht.

Málaga

Een heerlijke bruisende stad, en zo dicht bij Finca la vida loca,Tapas en Málaga Dulce proeven in de straatjes rond de kathedraal. Drink een cocktail op het dakterras van Batik restaurant, ga lekker eten aan de Muelle Uno haven of het Pedregalejo strand. Málaga is rijk aan musea: Museo Picasso, Centre Pompidou, Museo de Málaga, Carmen Thyssen. Bezoek ook de overdekte versmarkt Atarzanas en het Moorse fort Alcazaba.

Fietsen in Málaga

Fietsen in Málaga, dé manier om de stad te verkennen. Fietsen in Málaga is wat ons betreft dé manier om op een actieve manier meer van deze bruisende stad te ontdekken. Kortom, pak de fiets en ontdek het mooiste van Málaga. Wil je ook buiten het centrum kijken? Fiets dan lekker langs de stranden richting de visserswijken Pedregalejo en El Palo. Vraag ons naar de mogelijkheden voor het huren van een fiets

Granada

Wie naar Andalusië gaat bezoekt natuurlijk het Alhambra in Granada. Een monument van wereldformaat vol Moorse historie, met de Sierra Nevada als decor. Maar ook de oude Moorse wijk Albaicín, de Capilla Real en de kathedraal.

Córdoba

U passeert duizenden olijfbomen op weg naar deze stad aan de Guadalquivir. Met de tuinen van het Alcázar en de Judería, de middeleeuwse joodse wijk. De Mezquita (Grote Moskee) is het absolute hoogtepunt.

Pueblos blancos

Andalusië is bekend om de pueblos blancos, de witte dorpen. U kunt een deel van de ‘witte dorpen route’ in de omgeving van Ronda rijden. Ook dorpjes als Istán en Comares en de meer toeristische plaatsen Mijas en Frigiliana zijn vanuit Finca la vida loca goed te bereiken.

Marbella

Slenteren door het oude centrum en dan even uitrusten op Plaza de los Naranjos, het bekende sinaasappelpleintje. Chique jachten en exclusieve auto’s zie je in de mondaine jachthaven Puerto Banús.

Gibraltar

Een stukje Engeland op de beroemde rots in Spanje. Met de drukke Main Street en de bekende apen. Wel uw paspoort meenemen!

Sevilla, Cádiz en Jerez de la Frontera liggen verder weg. Wilt u deze plaatsen bezoeken, kies dan Finca la vida als begin- en eindpunt van uw rondreis. Culturele schatkist.

Bent u nu al aan het genieten van deze prachtige omgeving? Boek dan uw verblijf in bij Finca La Vida Loca