Activiteiten
Dichtbij

Benalmádena
De badplaats waar onze Finca gelegen is

Benalmádena bestaat uit 3 delen: Benalmádena Pueblo, Benalmádena Costa en Arroyo de la Miel (een waar shoppingparadijs).

Onze Finca ligt in het dorpje Benalmádena Pueblo. Dit dorpje bestaat voornamelijk uit witte huisjes, smalle en mooie straatjes met cafeetjes en winkeltjes. Vanuit dit dorpje heb je een prachtig uitzicht over de badplaats.

In Benalmádena zijn er heel wat bezienswaardigheden. Ontdek hieronder wat Benalmádena zoal te bieden heeft.

Jardines del Muro

5 min. | 1,5 km vanuit onze Finca

Deze prachtige tuinen van de Muur van Benalmádena geven een magisch uitzicht over de Middellandse Zee. Op heldere dagen (grootste deel van het jaar) kan je het spectaculaire Atlasgebergte van buurland Marokko zien.

Castillo de Colomares

5 min. | 1,7 km vanuit onze Finca

De eerste aanblik van het Castillo de Colomares doet je meteen denken aan een sprookjeskasteel uit de Efteling of Disneyland. Dit komt omdat het kasteel bestaat uit een bonte mix van Byzantijnse, Romaanse, Gothische en Mudéjar elementen.

Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Dr. Esteban Martín Martín als ode aan het leven van de grote ontdekkingsreiziger en avonturier Christopher Columbus. Dr. Esteban Martín Martín heeft zeer goed nagedacht over de details van dit bijzondere monument. Zo kan je er onder andere 3 uitgesneden schepen ontdekken waarmee Columbus naar Amerika reisde (Niña, Pinta en Santa María).

Het hele perceel beslaat een oppervlakte van ongeveer 1500 m2 waarmee het meteen het grootste monument ter wereld ter nagedachtenis van Columbus.

En ander uniek record: in het kasteel vind je de kleinste kerk ter wereld (Guinness Book of Records). Deze heeft een oppervlakte van slechts 1,96 m2.

Plaza de España

8 min. | 2,1 km vanuit onze Finca

Op het centrale punt van het oude dorp van Benalmádena staat een beeldje ‘La Niña de Benalmádena’. Ze heet alle bezoekers van harte welkom en is een prima uitgangspunt om vanaf hier te ontdekken wat ons dorp te bieden heeft op cultureel en culinair vlak.

La Stupa de Iluminación de Benalmádena

8 min. | 2,7 km vanuit onze Finca

Stupa’s kunnen meestal alleen maar van buitenaf bekeken en bezocht worden. De boeddhistische tempel van Benalmádena is echter een uitzondering op de regel en is publiekelijk toegankelijk.

Benalmádena Costa

8 min. | 3,2 km vanuit onze Finca

De Costa bestaat uit mooie stranden (bijna 9 km goed onderhouden kustlijn) met aan de boulevard volop eetgelegenheden en winkeltjes. Aan zee ligt ook het El Castillo El Bil-Bil. Een mooi, rood in Arabische stijl gebouwd kasteeltje.

Teleférico Benalmádena

11 min. | 5 km vanuit onze Finca

De kabelbaan van Benalmádena heeft een lengte van 5565 meter en is sinds 2000 in gebruik. Ze verbindt Arroyo de la Miel met een van de toppen van de Sierra de Mijas tot op ruim 700 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over gans de provincie en kan je zelfs het Afrikaanse continent aanschouwen.

Arroyo de la Miel

14 min. | 5,4 km vanuit onze Finca

Arroyo de la Miel maakt deel uit van de gemeente Benalmádena en staat vooral bekend om de vele winkelcentra, restaurants en bars.

El Parque de la Paloma

14 min. | 6,2 km vanuit onze Finca

Benalmádena beschikt over een heel mooi park dat ongeveer 200.000 m2 groot is en meerdere ingangen heeft. Eén van deze ingangen ligt op een boogscheut van het strand.

Vooral in het weekend is het park erg populair omdat het een groot groen gebied is met verschillende wandelpaden, een kunstmatig meer, verschillende dieren met onder andere kippen, hanen en konijnen. Verder kan je er ook een kleine kinderboerderij met berggeiten bezoeken.

Naast de plaatselijke fauna en flora zijn er uiteraard ook meer dan voldoende eet- en drankgelegenheden, grasveldjes en bankjes om even te relaxen.

Puerto Marina Benalmádena

18 min. | 7,5 km vanuit onze Finca

De Puerto Marina Benalmádena is een prachtige jachthaven met meer dan 1000 ligplaatsen. De jachthaven is door een officiële Britse publicatie tot tweemaal verkozen tot ‘Beste jachthaven ter wereld’ en heeft omwille van de vele regatta’s en viskampioenschappen een internationale reputatie opgebouwd.

Meteen je vakantie vastleggen?
Klik op de knop en boek nu!

Enjoy a wonderful holiday
In our charming Finca


ES B56575574
© 2024 B&B FINCA LA VIDA LOCA